Elektrobyrån förvärvar K&K Väst El AB

Göteborg den 24 maj 2019 

Pressmeddelande

Elektrobyrån har idag förvärvat alla aktier i K & K Väst El AB. Företaget grundades 1999 och är idag fokuserade på nyproduktion av lägenheter i Göteborgs-området med en omsättning på cirka 40 miljoner och 20 anställda.

Ägarna till Elektrobyrån har en strategisk plan att utveckla nuvarande bolag genom organisk tillväxt och även genom strategiska förvärv. K & K Väst El AB är det första förvärvet och är väl placerat i vårt marknadsområde mellan sjöarna och havet.

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat K & K Väst El AB vilket är ett välskött bolag med duktiga medarbetare. Vi ser fram emot att tillsammans med Christer, som fortsätter som VD men också blir delägare i vårt ägarbolag, samt våra nya medarbetare i Göteborg utveckla företagsgruppen framåt. ” säger Christoffer Olbrich, huvudägare och VD i Elektrobyrån.

”Som tidigare ägare är jag mycket positiv till att Elektrobyråns ägare valt att förvärva K & K Väst El AB. Med detta köp får jag också möjlighet att bli en del i ägarbolaget vilket känns inspirerande. Då jag fortsatt kommer att vara verksam i K & K Väst El AB hoppas jag både kunder och anställda känner sig trygga. Köpet ger K & K starka synergier och support i vårt fortsatta arbete och jag ser fram emot en spännande resa mellan hav och sjö.” säger Christer Pettersson. 

Elektrobyrån Hjo AB omsätter cirka 80 miljoner med 70 medarbetare och är verksamma inom el, automation och kyla. Företaget är idag etablerat i Hjo, Tibro, Karlsborg, Skövde, Vinninga / Lidköping, Götene, Mariestad och Bankeryd.

För ytterligare information: 

Christoffer Olbrich, VD, Elektrobyrån Hjo AB
070 – 990 06 26, christoffer.olbrich@elektrobyran.se

Christer Pettersson, VD, K & K Väst El AB
070 – 796 94 80, christer.pettersson@kkvastel.se